Pokerrun 2017

Op 10 juni wordt alweer de 6e pokerrun georganiseerd. Kijk voor meer informatie en de poster in de agenda.

Pokerrun 2017 MC Motorhead Hoogeveen

Wat is de Pokerrun?

De pokerrun is een toerrit voor motoren die gaat van club naar club in Drenthe, Overijssel en Friesland. De opbrengsten gaan naar het goede doel. Aan de pokerrun doen dit jaar 12 clubs mee onder de bezielende leiding van MC Motorhead uit Hoogeveen. Deze clubs zijn: BikersClub Meppel, Eastwood Oosterwolde, De Vlotterbak Steenwijk, NorthEastPolderBikers Kraggenburg, MC Genemuiden, MC De Zweef Nieuwleusen, CMA Hardenberg, DTC Daarle, Roving Spirit MC Slagharen, Motorclub Schoonebeek, MC Black Eagle Zwartemeer. Al deze clubs hebben 10 juni hun clubhuis geopend en verkopen drankjes en snacks voor de dorstige en hongerige motorrijders.

Waar doen we het voor?

Je kind moet naar het ziekenhuis. Nog erger, je kind moet naar de kinderafdeling van de oncologie. Je wereld vergaat. Een lange onzekere emotionele periode breekt aan voor zowel het kind als de ouders. Om deze periode aangenamer te maken voor het kind en de ouders worden de opbrengsten van de Pokerrun 2017 gedoneerd aan deze afdeling van ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Er zijn een aantal projecten en spullen nodig, dit kan gerealiseerd worden van onze donaties. O.a. muurschilderingen die nu eindelijk afgemaakt kunnen worden, een speciale projector, speciale ligkussens etcetc. Dus mensen doe mee met de Pokerrun 2017. Met z’n allen kunnen we iets geweldigs realiseren.

Wie mogen er aan meedoen?

Mits in bezit van een rijbewijs mag natuurlijk iedereen er aan meedoen. Jong en oud, in clubverband of solo of met z’n tweeën, ongeacht type motor, trikes, zijspannen, oldtimers. De start is om 09:00 uur en finishen is mogelijk tot 17:00 uur in Hoogeveen.

Hoe werkt het?

Bij elk van de bovengenoemde clubs kun je inschrijven vanaf 09:00 uur. Inschrijfgeld is 5 euro maar je mag natuurlijk ook 2 keer of 3 keer inschrijven, dan kost het 10 of 15 euro. De finish is altijd in Hoogeveen. Vanaf je startplaats kun je rijden naar de volgende club. Welke club (plaats) mag je zelf beslissen en hoe je rijdt moet je zelf weten. Er is geen vaste route en het is ook niet verplicht om bij alle clubs langs te gaan. Bij elke club ontvangt men een stempel op het inschrijfformulier en een speelkaart in een dichte envelop. Deze envelop wordt pas opengemaakt bij de finish in Hoogeveen door een deskundig team van gewiekste pokeraars. Degene met de hoogste kaart (carre, fullhouse etcetc) wint een mooie beker met een kleine geldprijs. Hoe meer clubs je bezoekt hoe hoger de kans is op een prijs. Bij minimaal 5 enveloppen (kaarten) ding je mee naar een prijs.

Om alle deelnemers bij aankomst te trakteren op een stukje onvervalste motorsport zijn er aan het eind van de middag Unicycle Demo Races bij MC Motorhead. Unicycles zijn motoren waarvan de complete voorkant verwijdert is. Het voorwiel en de voorvork gaan er uit en aan de zijkanten worden 2 buizen bevestigd, die als een soort slee werken. Het achterwiel wordt vaak vervangen door een oud crosswiel. Het zadel wordt naar achteren verplaatst en de coureur hangt als het ware achter op de motor. Het stuur wordt meestal op de bovenste framebuis bevestigd, waar de coureur zich dan aan vast kan houden en gas kan geven. De houding en plaats waar de coureur en stuur zich bevinden zijn dus belangrijk. Zo komt bij gas geven de voorkant omhoog en met het lichaamsgewicht van de bestuurder wordt gestuurd door de balans naar de zijde waar de coureur heen wil te verplaatsen.

Meer info nodig: Stuur een mail naar pokerrun@mcmotorhead.nl of app naar 06-55127857 of www.mcmotorhead.nl en volg ons ook op Facebook Pokerrun MC Motorhead

Geplaatst in M.C. Genemuiden